het gebruik van een diffuser

Er zijn verschillende manieren om essentiële oliën te gebruiken. Afhankelijk van de olie of van de reden waarvoor je ze wil inzetten maak je hier een keuze in.

Wat ik zelf een prettige manier van gebruiken vind, is een aromadiffuser of aromaverdamper.

Een diffuser is een electrisch apparaat wat door ultrasone techniek het water met de etherische olie verdeelt in miljoenen micro deeltjes. Een zeer fijne waterdamp ontstaat en komt als een mist uit de aromaverdamper. De aromamist is zo dun dat het zich zeer snel door de ruimte verspreidt. Op deze manier wordt dus niet alleen de etherische olie en de geur verspreid, maar wordt ook de lucht bevochtigd. Een droge lucht kan kwaaltjes als droge ogen, geïrriteerde slijmvliezen, hoofdpijn en een droge huid en droge lippen veroorzaken.

Een andere belangrijke functie van een elektrische aromaverdamper is de ioniserende werking. Door het gebruik van de verdamper in combinatie met 100% pure etherische oliën wordt de lucht gezuiverd. Helaas is de luchtkwaliteit in huis vaak slechter dan we denken. Door o.a. gebrek aan ventilatie, aanwezigheid van huisdieren, huisstofmijt en microben (schimmelsporen, bacteriën en virussen) wordt de binnenlucht vervuild. Ook dit kan vervelende kwaaltjes veroorzaken.

Aromadiffusers bestaan er in veel verschillende varianten en prijsklasses. In principe hoeft een wat budgetvriendelijkere niet onder te doen voor een duurdere er is veel keuze in inhoud van het reservoir en natuurlijk het design. Heb je nog vragen of interesse in een bepaalde diffuser, dan kan je uiteraard contact opnemen.

Zelf vind ik de diffuser te verkiezen boven een aromalampje met een kaarsje. Als je essentiële olie verwarmt boven de 40 graden dan gaan er werkzame stoffen verloren. Kookt het bakje met water droog en verbranden de oliën dan komen er zelfs giftige stoffen vrij.Bovendien loop je de kans dat de olie in het water gaat spetteren en dat kan lelijke brandwonden of schade aan de omgeving veroorzaken.  Dat kan bij een diffuser niet gebeuren omdat deze niet werkt met warmte en bovendien vaak vanzelf uitschakelt wanneer het reservoir leeg is. 

Wees de eerste om te reageren

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *