8 manieren om essentiële olie te gebruiken

8 manieren om essentiële olie te gebruiken

 

  1. De allereenvoudigste manier om essentiële olie te gebruiken is door eraan te ruiken…. Klinkt een beetje flauw, maar zo simpel kan het zijn. Flesje pakken en inademen.  Als je bijvoorbeeld een verstopte neus hebt kan pepermunt op deze manier gelijk helpen. Ook kun je een druppel in het kommetje van je hand doen en dan diep inademen. Dat wordt ook wel ‘cuppen’ genoemd.

2. Een paar druppels op een aromasteentje doen en deze neerzetten. Dat is een ideale manier voor een kleine ruimte zoals een gang of toilet of kledingkast.

3. Diffusen. Mijn favoriete manier om zowel het huis lekker te laten ruiken, als de lucht te zuiveren en te genieten van de therapeutische werking van de olie. Hier kun je meer lezen over diffusers

4. In een diffuserketting. Als je je favoriete geur wel bij je wil dragen, maar niet op de huid wil aanbrengen  dan is een aromasieraad een uitkomst. Je doet een paar druppels op het viltje, de ketting draag je om je nek en je hebt de geur en de energie de hele dag bij je.

(Bij bovenstaande 3 manieren gebruik je de olie puur en onverdund uit het flesje)

5. Op de huid gebruiken. Op die manier maak je zowel gebruik van de geur als van de werkzame stoffen die via je huid in je bloed worden opgenomen. Ook kun je hierbij goed een mix van verschillende oliën gebruiken. Wel altijd verdunnen met een plantaardige basisolie. (over plantaardige basisoliën lees je hier meer ) Voor elke olie geldt dat een andere verdunning gewenst is, afhankelijk van welke werkzame stoffen erin zitten.

6. Een spray maken. Als je de olie in een sprayflacon met gedestilleerd water en alcohol doet, dan heb je een niet giftige roomspray. Deze kun je gebruiken in een ruimte, maar ook voor je bed of linnenkast of zelfs voor het strijken. (pas wel op, sommige oliën kunnen vlekken)

7. In alledaagse verzorgingsproducten. Creme, huidolie, shampoo, douchegel. Chi heeft mooie neutrale producten, waar je je eigen oliën aan kan toevoegen. En vind je het leuker om zelf aan de slag te gaan dan heb ik ook een breed assortiment producten van Natural Heroes, waarmee je je eigen bodybutters, gezichtscreme, lippenbalsem of ander smeersel kan maken. (wist je trouwens dat  Tea tree olie  in je shampoo  luizen weert!)

8. In bad. Een ontspannend lavendelbad en je slaapt als een roos. Of een bad met eucalyptus bij verkoudheid. Als je essentiële olie in bad gebruikt, meng het dan altijd met een emulgator (honing of melk) of in een neutrale badolie.

Welke manier je kiest is een beetje afhankelijk van waar je de olie voor wil inzetten en voor welke olie je kiest. Wil je je spieren verwarmen bij spierpijn, dan kan je dat beter met een massageolie doen dan in de diffuser. Maar wil je de lucht zuiveren met bijvoorbeeld citroen en kruidnagel, dan kun je ze weer beter in de diffuser gebruiken, want deze oliën zijn niet allervriendelijkst voor de huid. Uiteraard hoef je dit niet allemaal zelf uit te zoeken en ben ik er om advies te geven.

Ook voor alles wat je nodig hebt om op bovenstaande manieren te genieten van essentiële olie kun je bij mij terecht. Als je zelf creatief wilt zijn en je eigen brouwsels  verzorgingsproducten wil maken, maar ook als je dat liever aan mij overlaat en direct wilt kunnen  genieten van jouw persoonlijke maar kant en klare product, neem dan contact met mij op.

 

Wees de eerste om te reageren

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *