Oud en nieuw, ik moet er (nog) niet aan denken

Uhm, jawel dus eigenlijk. Tenminste als jij een hond of ander huisdier hebt, dat bang is voor vuurwerk.

Want dan is het belangrijk dat je nu al begint met oefenen en trainen en ondersteunen.

Essentiële oliën zijn hier heel geschikt voor. Ik leg nog even zo kort mogelijk uit waarom.

Zoals alle hondeneigenaren wel ervaren, is het belangrijkste zintuig van de hond zijn neus. Via de neus komt er door middel van geuren heel veel informatie binnen. Deze informatie wordt direct doorgestuurd naar het limbisch systeem in de hersenen. Het limbisch systeem zorgt er vervolgens voor dat er hormonen worden afgegeven in het lichaam, In het geval van ‘gevaar’ zijn dit hormonen die aanzetten tot actie en in het geval van de essentiële oliën uit de relaxmix zijn dat hormonen waardoor het lichaam zal ontspannen.

Misschien vraag je je af, als de oliën zo snel werken, waarom je dan al zo vroeg moet beginnen. Dat heeft met een ander stukje in de hersenen te maken, namelijk het stuk waar herinneringen gekoppeld zijn. Ook dat is direct gelinkt aan geurinformatie.

Je herkent vast het parfum van je eerste liefde nog wel. Als je dat ruikt krijg je ogenblikkelijk een warm gevoel van binnen. Maar als je het parfum ruikt van die buurvrouw waar je zeker niet dol op was, dan zal je een minder fijn gevoel ervaren. Geuren, herinneringen en gevoelens zijn dus ook sterk met elkaar verbonden. Met die kennis kun je de werking van de oliën nog eens versterken.

Als je de olie vooraf regelmatig wordt verdampt op het moment dat de hond ontspannen is en een positieve ervaring opdoet, bijvoorbeeld een fijn spel of geaaid worden, dan zal de geur ook nog via herinnering aan een positief gevoel gekoppeld zijn en wordt de toch al ontspannende werking, nog eens versterkt.

In de winkel staan diverse opties bijvoorbeeld; Pet relax, fear free of confidence, voldoende te kiezen.

Maar het allerliefst laat ik de hond kiezen. Dan weten we namelijk zeker dat we ook de geursamenstelling kiezen die de hond aangenaam vindt. Het kan namelijk zo zijn dat de hond een bepaalde geur niet echt prettig vindt, en dan kunnen we de samenstelling zo aanpassen, dat we die geur vervangen. Zo weten we zeker dat we de best mogelijke ondersteuning bieden.

Als u dit formulier invult, neem ik zo snel mogelijk contact met u op. Of u kunt mij bellen of een berichtje sturen op 06-53506955 of mailen naar info@marjolie-aromatherapie.nl

Op naar een ontspannen decembermaand!

Wees de eerste om te reageren

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *