vlooien en teken bestrijden met natuurlijke middelen

Vlooien en teken bestrijden met natuurlijke middelen

In de winter hebben we er meestal weinig last van, maar nu het zonnetje weer schijnt, de temperaturen weer oplopen en we meer buiten komen, vinden we ook vaker weer een teek of een vlo op onze trouwe viervoeter. Beide parasieten leven van het bloed van hun gastheer, en ze zijn beide op hun eigen manier vervelend. Teken, omdat ze de borellia bacterie over kunnen dragen en vlooien, omdat de beten jeuk veroorzaken en ze zich razendsnel voortplanten.
Ongewenste gasten dus. Nu zijn er op de markt veel middelen te koop die vlooien en teken doden. Deze hebben als voordeel dat ze vaak langere tijd werken en de parasieten doden, voordat ze zich voort kunnen planten. Het doden van de vlooien en teken gebeurt door middel van gif. In theorie is deze dosis zo klein dat de parasieten er last van hebben, maar uw hond niet. In praktijk zien we echter vaak dat het systeem van honden wel belast wordt door deze middelen en ze daardoor last kunnen krijgen van allerlei andere klachten. Verder is het voor de omgeving ook niet altijd even prettig. Bij veel middelen mogen honden 48 uur na het aanbrengen niet in contact komen met water, omdat de middelen schadelijk zijn voor organismen in het water.
Gelukkig zijn er ook alternatieven die deze nadelen niet hebben. Je kunt namelijk ook etherische oliën gebruiken om vlooien en teken te weren. Vlooien en teken zien niet goed, maar gaan op geur af.  De oliën geven een geur af waar vlooien en teken absoluut niet van houden, en zodoende gaan ze niet op de hond zitten. Het doodt dus geen parasieten als ze bijten, maar werkt preventief.
Steeds meer dierenartsen doen onderzoek naar welke oliën het beste werken en de Marjolie anti- vlo en teekmix is dan ook samengesteld op basis van een recept van een holistisch dierenarts.

Er zijn twee varianten;

  1. de verdunde variant (€6,95)

Deze kunt u eenvoudig aanbrengen op de vacht van uw hond. Bij voorkeur achter de oren,  op de borst, in de liezen en bij de staartaanzet.

Doe een paar druppels op uw hand en aai de hond op de genoemde plaatsen.

2 . De pure olie (12,95)

Deze kunt u gebruiken in combinatie met een speciale kralenhalsband, waarop je de olie aanbrengt.

De olie is verkrijgbaar in verschillende verdunningen, afhankelijk van het gewicht van de hond. Geef bij het bestellen het gewicht van uw hond aan, dan zorg ik voor de juiste verdunning.

Test altijd eerst even of de hond geen afkeer heeft van de geur, het is mogelijk de receptuur aan te passen. Neem in dat geval even contact op

Let Op

De olie is niet geschikt voor gebruik bij drachtige of lacterende honden, voor pups onder de 6 maanden of bij honden met epilepsie of hoge bloeddruk. Wel kan de receptuur aangepast worden, vraag dan naar de mogelijkheden via info@marjolie-aromatherapie.nl of 06-53506955

De olie niet in aanraking laten komen met ogen,slijmvliezen of geslachtsdelen.

Wees de eerste om te reageren

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *