top 5 wintergeuren voor in de diffuser

 

 

Voor mij is een van de voordelen van het diffusen van essentiële oliën, dat je ze altijd kunt aanpassen aan je stemming van dat moment. De diffuser staat hier regelmatig aan met wisselende geuren. ‘s Morgens houd ik van een frisse geur die wat energie geeft en als ik s avonds op de bank plof na het eten, dan ga ik voor een ontspannende geur. Bijkomend voordeel is dan dat eventuele minder aangename luchtjes van de voedselbereiding (lees: boerenkool of spruitjes) gelijk verdwijnen. In de zomer ga ik vaak voor geranium bijvoorbeeld vanille. Nu in de winter hou ik erg van kruidig. Soms hou ik ervan om zelf wat te experimenteren met geuren en combinaties maken. En soms is het heel fijn dat het uitprobeerwerk al gedaan is voor mij en de geur al kant en klaar is. Hier mijn top 5 van favoriete wintergeuren:

1 Sinaasappel

Een geur die kalmeert en opvrolijkt. En op grijze, donkere dagen is dat precies wat ik graag wil. En geur die door vrijwel iedereen gewaardeerd wordt en een vrolijke, haromoniserende sfeer geeft. De geur is wel een boventoon, wat betekent dat je hem gelijk ruikt, maar betrekkelijk snel vervliegt. Ik meng deze dan ook graag met

2 Den

Hiervan hoef ik, denk ik, niet echt uit te leggen, waarom ik hem bij de winter vind passen. (ook al is de geur van kerstboom weer meer spar…) Bijkomend voordeel is dat deze geur luchtzuiverend werkt en heel erg geschikt is bij verkoudheden.

3. Kruidnagel

Deze olie is een bacterie, schimmel en viruskiller. En dat is in de winter, wanneer je meer binnen zit en minder ventileert mooi meegenomen. Qua beleving neemt deze geur mij mee naar stoofpeertjes en speculaas en ademt het gezelligheid. Vind je kruidnagel te scherp, dan kan je deze vervangen door kaneel. Voor beide oliën geldt dat ze erg aanwezig zijn, dus vaak is 1 druppel al genoeg.

4. high immuun

dit is een kant en klare mix. De naam verraad eigenlijk ook al de werking. Buiten dat de olie heerlijk ruikt helpt het je ook een handje waneer je verkouden en of grieperig bent. Het is een gebalanceerde mix van tea tree, rozemarijn, tijm en eucalyptus.

5. cough and sniffs

Ook bij deze is het werk al voor je gedaan en ben je met 1 flesje klaar. Het is een kruidige geur met citroen, kruidnagel, kaneel, eucalyptus en rozemarijn.

Wat is jouw winterfavoriet?

Wees de eerste om te reageren

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *