essentiële oliën voor (te) enthousiaste sportievelingen

Op sportief vlak ontstaan er tal van creatieve initiatieven om te zorgen voor de gezondheid ( fysiek en mentaal). We vinden alternatieve manieren om samen deel te nemen zonder fysiek bij elkaar te zijn. Omdat we ons steeds meer bewust worden dat het belangrijkste wat je kunt doen om zo fit mogelijk te blijven goed voor jezelf zorgen is; gezond eten, voldoende bewegen en ontspannen.

Nu veel sportverenigingen de deuren gesloten moeten houden ben je meer op jezelf aangewezen om de motivatie te vinden en andere manieren van bewegen te ontdekken en vaak wordt daarbij geholpen in de vorm van lockdown challenges. Mooie voorbeelden van omdenken en creativiteit!

Nu heet een challenge natuurlijk zo omdat het een uitdaging in zich draagt. Ik kan niet voor een ander spreken maar voor mij betekent een sportieve uitdaging gegarandeerd dat ik ontdek spieren te hebben, waarvan ik echt niet wist dat ik ze had. Ik loop de twee volgende dagen vaak zuchtend en steunend door het huis strompelend van de spierpijn.

En juist die ervaring heeft er voor gezorgd dat ik nieuwe producten ontdekt heb en kan vertellen welke oliën het beste ondersteunen bij sportieve prestaties, zowel tijdens als na het sporten. Dit gaat je helpen om veel sportieve challenges te voltooien met zo min mogelijk spierpijn!

Tijdens het sporten

Tijdens het sporten wil je “aan” staan en heeft je lichaam zuurstof nodig. Daarbij helpen deze 3 oliën:  Eucalyptus bevordert de aanmaak van rode bloedlichaampjes voor de zuurstofvoorziening.
Pepermuntolie werkt activerend en zet het lichaam in de sportstand.
Den vergemakkelijkt ademhaling en geeft je net dat beetje extra.
Deze drie oliën vind je gecombineerd in deze mix van chi. Doe een paar druppels op een  inhalerstick en je hebt het altijd bij de hand. Een must voor iedere sporter in de tas!

Na het sporten

Cooling down niet vergeten, water drinken en dan een heerlijk bad nemen met oliën die de spieren ontspannen zoals bijvoorbeeld lavendel. Zoek je een kant en klare badolie om te ontspannen? Dan is dit een fijne keuze.

Heb je geen bad? Dan kun je na een lekkere douche je spieren (laten) verzorgen met deze massageolie . Deze is speciaal samengesteld om overbelaste spieren te verzorgen. De afvalstoffen worden snel afgevoerd en de spieren raken diep ontspannen. Door de samenstelling wordt het melkzuur dat is ontstaan snel afgebroken en afgevoerd.

Heb je het de volgende dag(en) nog zwaar? Gefeliciteerd, dan heb je jezelf echt uitgedaagd. 😉

Beloon jezelf dan met deze massage olie die je verdere verlichting kan geven. Deze olie bevat onder andere wintergreen. Dit is een natuurlijke pijnstiller. Mentholkristallen zorgen voor extra doorbloeding en geven een verlichtend warm/koud effect.

Met deze producten worden je prestaties nog gemakkelijker “next level”, challenge accepted!

Zorg goed voor jezelf en elkaar en heb je nog vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen.

 

 

let op:

Oliën met toevoeging van rozemarijn zijn niet geschikt voor mensen met epilepsie.

Oliën met toevoeging van wintergreen zijn niet geschikt voor mensen die bloedverdunners gebruiken.

Neem in dat geval contact op voor alternatieven, ik help je graag.

Wees de eerste om te reageren

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *